Tuusulan kirkot auki kaikille

1.3.2017

Teen seuraavan aloitteen Tuusulassa kirkkovaltuustolla. Voit allekirjoittaa myös adressin: https://www.adressit.com/tuusulankirkotaukikaikille

Me allekirjoittaneet Tuusulan seurakunnan kirkkovaltuutetut ja seurakunnan jäsenet esitämme kirkkovaltuustolle aloitteena seuraavaa:

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä Suomessa on astunut voimaan tasa-arvoinen avioliittolaki, joka mahdollistaa samaa sukupuolta olevien avioliiton.
Useat Suomen seurakunnat ovat avanneet kirkkojen ovet samaa sukupuolta oleville aviopareille. Osa ev.lut kirkon papeista ovat päättäneet siunata samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Kirkolliskokoukseen on myös menossa aloite, jossa ehdotetaan että kirkko sallisi pappien siunata kaikki avioliitot.

Me allekirjoittaneet haluamme että myös Tuusulan seurakunta avaa ovensa kaikille seurakunnan jäsenille ikään, rotuun, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Haluamme, että Tuusulan seurakunta on suvaitsevainen ja pitää kahden ihmisen välistä rakkautta samanarvoisena.

Esitämme aloitteena, että Tuusulan seurakunnan Kirkkovaltuusto päättää, että Tuusulan kirkkoja kuten myös muitakin tiloja voi käyttää kaikki seurakuntalaiset ja avioparit. Myös Tuusulan kirkoissa voidaan siunata tasa-arvoinen avioliitto. Tämä ei ohjaa Tuusulan seurakunnan pappeja. Jokainen pappi päättää itse miten haluaa toimia.

 

Lauri Untamo