Vaalit

Tuusula erottuu edukseen pääkaupunkiseudun kunnista.

Metropolialueen kuntia tulee kehittää itsenäisinä. Kuntia ei saa tasapäistää harmaaksi massaksi. Meillä Tuusulassa tulee olla mahdollisuus rakentaa Tuusulasta naapurikuntia parempi paikka asua ja elää. Ihmisillä tulee olla aito mahdollisuus kilpailuttaa asuinkuntansa ja tehdä valintoja missä haluat asua ja yrittää.

Tuusulaa tullaan jatkossakin kehittämään luonnonläheisenä pientalovaltaisena kuntana, jossa on kuntalaisten palvelut naapurikuntia paremmin hoidettu. Tuusulassa kehitetään kaikkia keskustoja ja elinvoimaisia kyliä. Kuntien välinen kilvoittelu asukkaista ja yrityksistä, pakottaa kunnat tehostamaan ja laaduntamaan palveluitaan.

Tuusulassa tällä talousarviokierroksella ovat virkamiehet esittäneet erilaisia lakkautus- ja säästölistoja päätöksen tekijöille. On hyvä, että kunnan eri palvelut tuodaan päätöksen tekijöille tiedoksi hintalappuineen. Kunnantalouden tasapainottaminen vaatii

ensi vuodelle veronkorotuksen. Virkamiesten esittämistä säästölistoista valtuutetut nyt päättävät mitä mahtuu ensi vuoden talousarvioon.

Olin itse hieman pettynyt näihin säästölistoihin. Meille esitettiin säästöjä asioista, jotka virkamiehet varmasti tiesivät, että emme tule niitä karsimaan. Olisin, toivonut rohkeita esityksiä siitä miten kunnan palveluita olisi voitu uudelleen järjestellä niin, että kuntalaisen kokemat palvelut eivät olisi muuttuneet, mutta palvelujen tuotanto tapa olisi tehostunut.

Kaikkein hiljaisemmilta, niiltä jotka eivät pidä suurta ääntä tarpeistaan, ei tule karsia. Resursseja tulee keskittää ennaltaehkäiseviin palveluihin, erityisesti lapsille ja nuorille. Omaishoitajat, veteraanit, terveyskeskuksen hoidettavat, lapset tai nuoret eivät ole tällä talousarviokierrokselle säästöjen kohteita.

Meille päätöksentekijöille ei ole vieläkään esitelty kunnan eläköitymissuunnitelmaa. Jokainen eläkkeellä jäänti on mahdollisuus tarkastella toimintoja ja työtehtäviä uudestaan. Toki esimerkiksi eläkkeelle jäävän opettajan tilalle tarvitaan uusi opettaja.

Paljon olisi vielä tekemistä kunnan palveluprosesseissa. Palvelut ovat kuntalaisille, ihmisille. Kuntalaisia, asiakkaista ei saa pompottaa kunnan palveluissa tai pahimmassa tapauksessa tiputtaa kuntalaista palveluiden väliin. Kerralla oikein tekemisen kulttuuri pitäisi olla kunnan jokaisen palvelun kantava teema.

Vaalikortti jaetaan Tuusulassa koteihin ennakkoäänestysviikolla. Lähetä kortti tutulle, ystävälle tai läheisellesi, jota haluat muistaa tervehdyksellä Tuusulasta!
Kortissa yhdistyvät minulle tärkeitä asioita: luonto, isänmaa, Tuusulan kulttuuri ja historia.